juhgu: (Default)
[personal profile] juhgu

Kävin jo kerran Islannissa mutta moar. Matkustuspäivät + 3 päivää Reykjavikissa + 5 päivää Route 1:llä. Tällä kertaa ehkä jopa saaren ympäri.

Jonkun kommentin mukaan 3 päivää Reykjavikissa on turhan paljon, mutta siinä ei ehkä otettu huomioon kykyä olla välillä tekemättä mitään. Ja on siellä ainakin se laguuni, yksi laskettelupaikka ja yksi kiipeilyhalli, joten siinä sitä jo onkin kolmeksi päiväksi.

Suunnitelmissa puhtaasti löhöily/viihtymis/turistiloma. En edes säätänyt mitään couchsurfing-sohvia ku Airbnb:tä vaan. Ehkä jos oikein repäisen niin bongaan jonkun CS-miitin jostain. Mutta joka tapauksessa luulen että pysyn tukevasti comfort zonen sisäpuolella koko reissun. Toisaalta nämä on vähän tälläisiä last words joten kattoo ny.Tech upgrades: lentokoneessa saa lentotiedot nettiselaimeen. Amazing.
Ja konsolissa on värityskirja. Mitä muuta matkaltaan voi toivoa?

...no ehkä Islannin lähellä vähemmän tuulessa höykytystä. Pelottaa kun lentskari saa kyytiä. Eii. Tule takaisin comfort zone.

Olen hyväksynyt universumin olemuksesta sen, että jos lennolla on itkeviä/riehuvia lapsia tai tyhmiä känniläisiä, niin ne on aina just sillä viereisellä penkkirivillä (lähde: confirmation bias [1]). Näin ollen taktikoin istumapaikan aivan koneen nurkasta, jolloin huutavia lapsia voi olla viereisillä riveillä maksimissaan kuusi. In your face, universumin olemus. (Oli vähemmän kuin kuusi.)

Mari lähti mukaan. Se ei itke eikä riehu, eikä ole tyhmä känniläinen. Näköjään. Mutta kuulemma matkustelu muuttaa ihmistä joten katsotaan miten tässä käy. Tämä saattaisi olla nyt sit sellainen pariskuntamatka. En kai ole tehnyt sellaisia aiemmin.

Pariskuntamatkailusta muuten tuli mieleen, että jos esim CS:ssä sohvamajoitatte matkailijoita, ja haluatte mielenkiintoista seuraa, ni kannattaa sivuuttaa pariskunnat. Ne yleensä vaan nysvää jossain omassa pariskuntakuplassaan eikä sellaisesta ole mitään iloa kellekään muulle. Tai sit toinen niistä matkailee ja toinen on sellainen mukana raahautuva mykkä huonekalu joka vaan kuluttaa arvokasta happea. Soolomatkailijat on enemmän henkisesti läsnä ja niiden ajatuksista ja ajattelutavasta saa paremmin kiinni, hence kiinnostavampaa seuraa. T. pariskuntamatkailija. Also, koskaan en yleistä.Laskeuduttiin KEFiin ehjinä mutta nälkäisinä. Lentoaseman kioskin ainoa paikallisen näköinen asia oli kummallinen turskajerky, joten yksi labranäytepurkillinen sitä kiitos. Olen sellainen alternative kasvissyöjä.

Ensimmäisinä islantilaiskohtaamisinani kioskin myyjä yritti "vahingossa" unohtaa vaihtorahoista tonnin (~8€), ja lentokenttäbussin kuski heitti autosta jonkun random espanjalaisen ulos ja seuraavaa bussia odottelemaan, jotta sai jonkun kaverinsa sisään. Vieressä joku mutisi että tällaista kehnoa käytöstä saattaa välillä kohdata jos ei ole islantilainen. Hahjust. Kansalliset ensivaikutelmat osataan täällä näemmä yhtä hyvin kuin Helsinki-Vantaa-Sörnäinen -busseissa. Hyvä on sitten, se on sitten päätetty: islantilaiset = a bunch of dicks.

Bussifirmaa pitäisi likettää facebookissa että saisi käyttää niiden wifiä, joka ei toimi. Internetin nykytila. Liketin privaatisti itselleni koska olen kapinallinen ja nokkela.Bussimatkan sää oli raekuuroisa.