juhgu: (Default)
[personal profile] juhgu

Hakubasta kohti Matsumotooo. Junassa muumimummo.
Eineskuvat, kuten on tapana.( + )
Matsumoton ykkösturismikohde on linna. Mustien seinien takia sen lempinimi on "Crow Castle". Yhtäläisyydet Westerosin Castle Blackiin eivät voi olla pelkkää sattumaa, joten on pääteltävissä että linnan vuonna 1504 rakennuttanut Shimadachi Sadanaga oli myös Game of Thrones -fani.
Pällisteltiin linnaa linnan pihalla, kun yhtäkkiä jostain vain materialisoitui vanhemmanpuoleinen mies-ukko, joka kertoi vähän hassulla mutta ymmärrettävällä englannilla, että haluaisi vetää meille ilmaisen linnaopastuskierroksen. No mikäpä siinä, kyllähän se mulle sopii (alkup. lainaus Pasanen, Pertti, teoksessa Spede Show, Valdemar, DJ, 2000). Suurin osa aineistosta/tarinoista olikin esillä vain japaniksi, joten kiitos mies-ukko.

Mies-ukko oli sanojensa mukaan jostain hyväntekeväisyysjärjestöstä. Oletan että tässäkin on kyse siitä ilmiöstä, että japanilaiset miehet ensin rytkyvät koko elämänsä duunia about 24/7, ja sit kun pitäiskin yhtäkkiä olla eläkkeellä, niin eihän semmoisesta tule mitään. Sit ne tekevät vapaaehtoistyönä mitä tahansa mikä on jotain muuta kuin kotona lojumista. Arvelen että siihen lisäksi liittyy joku tarve olla mahdollisimman pitkään yhteiskunnalle hyödyllinen/relevantti/messissä/jotain. Tai ehkä vaan vaimoa ei jaksa katsella kellon ympäri.

Ukkeli oli hyväntuulinen, ja linnan opastusrundi vaikuttikin ihan antoisalta vapaaehtoisduunilta. Toisin kuin esim. niillä senioreilla, jotka "ohjaavat liikennettä" raksatyomaiden tms. paikkojen vieressä joku valotikku kädessä, toimittaen siis käytännössä tiedostavan liikennekartion virkaa.
Linnassa jätetään ulkokengät ovelle ja käytetään sen sijaan one size fits all -tohveleita. Arvostan lattioiden puhtaanajanaarmuttomanapitoa, mutta ei noi oikein mahu (#regularwesternsizedpeopleproblems). Minitohvelit + linnan ahtaat ja jyrkät puuportaat -> no I'm fine I can do this really.
Välikerroksen lattia pysyy hienon kiiltävänä kuulemma siksi, että alakoululaiset kiillottavat sen kerran kuukaudessa. HAHA. Eiku siis tarkoitan että syvästi paheksun moista lapsityövoiman käyttöä.
Linnassa on esillä paljon sotahistoriajuttuja, joista en nyt kuitenkaan tee tähän mitään esitelmää koska en jaxa. Mutta opin mm. että vanhat musketit saattoivat olla varsin tyylikkäitä ja varsin paskoja aseita. Ammuksina jotain lyijy-tjs-kuulia joiden koko voi olla ihan random, vaarallinen kantama joku 50 metriä, siltikään pyssyllä ei osu oikein mihinkään, ja lataamisessa kestää niin kauan, että ekan kuulan jälkeen joku hevosmies on jo luultavasti irroittanut pään. Tl;dr: muinaismusketit not exactly BFG9000. Silti niillä voitettiin jotain kärhämiä joskus.
Legendan mukaan Darth Vaderin asu oli fiilistelty japanilaisen muskettipoppoon komentajan haarniskasta. [Lähde?]
Ei linnaa ilman "mää olin täällä" -kuvia.
Kaverikuva jeeeeeee! Mies-ukko sanoi lopussa että voi ottaa meistä linnakuvan mun kameralla. Ymmärrän, koska sitähän useimmat kävijät haluavat tehdä. (Otti omallaankin, ollaan siis jossain voodoo collectionissa.) Tämä on näitä tilanteita jossa on oikeasti helpompi vaan ottaa se kuva ja laittaa kaikessa hiljaisuudessa mappi ö:hön kuin yrittää kielimuurin yli sönköttää että no mjää itse asiassa nämä "minä + nähtävyydet" -kuvat eivät oikein inspaa joten en yleensä harrasta.

Ja nyt sit mappi ö:n sijaan laitoin blogiin. Noni.

Tehtyään kierroksen, otettuaan valokuvat ja kerrottuaan että on hienoa miten jokainen ihmiskohtaaminen on ainutlaatuinen vain kerran elämässä tapahtuva koettava deep jneh etc. (ks. Ichi-go Ichi-e), miekkonen toivotteli hyvää päivänjatkoa ja haihtui tiehensä. Ei puhettakaan mistään tipistä tai mistään.
Pällisteltiin vielä hetki vallihautaa. It has moatfish. Kalat ovat ilmeisen hyvin ehdollistettuja turistiruokintaan, kun ohi kävellessä alkaa tuollainen swarmi kuumotella perässä.
food giefv plx!
Albiinovallihautakaloja.
Matsumoto on myös tunnettu pienenpienestä sammakkoteemaisesta shoppailukadustaan. Or so I'm told.
Alkuun myyvät kaikenlaisia söpösammakoita yms.
...mutta hommat eskaloituvat pikaisesti.
Ok ok don't mess with frogs I get it.
Ensimmäinen vastaan tullut Qoo! Vasta Matsumotoshoppingmestoilla. Qoo herds are thinning.
( + )

Linnasta mainittiin yövalot, ja odotin jotain räikeää neonkarmeutta (ehkä traumatisoiduin Niagara Fallsista), mutta olikin hillityn tyylikäs yölinna. Well done valomies.
Löydettiin airbnb:stä varsin asiallinen kämppä satasella. Vuokraaja oli kiinteistönvälittäjä, oletettavasti keksinyt hyvän sivubisneksen ostajaa odottaville kohteille. Asunnossa oli ehkä 7 huonetta ja kaikki semiluksusta ja viimesen päälle siistiä, fillarit joilla pääsi expaamaan kaupunkia, aamiaistarvikkeet kyökissä valmiina ja vuokraajatyyppi tarjoutui itse ajamaan meidät autolla onseniin, kun tiesi muutaman kilsan päässä ulkoallaspaikan. Maksoi vielä meidät kysymättä sisäänkin mokoma.

Säikähdin luksusasunnon luksus-automaattivessaa. (Kaikki uusi odottamaton pelottaa ja ahdistaa.) Yöllä kun kaikessa hiljaisuudessa hiippailee huussiin, ei osaa odottaa eikä hyväksyä sitä että vessan kansi piippaa ja hyppää itsekseen ylös kun sitä lähestyy. Jumpscare-vessat 0/5. En ottanut kuvaa kun epäilin että se suuttuu ja käy kimppuun.
Sisustuselementteinä mm. origamit ja kranaatti.

Kaupungilla fillaroidessa mentiin Juho edellä yhtä katua sort of väärään suuntaan, ja vastaantuleva fillaristi väisti niin tarpeettoman paljon, että sen ostoskassit kolisivat sillankaidetta vasten. Juho tasoitti seppukupisteet 4–4:ään. Innovoitiin kuitenkin seppukupisteytykseen uudistus, jossa saa puoli pistettä pois mikäli on erityisen avulias. Sapporossa Juho nosti yhden kaatuneen papan pystyyn, palautti yhden matkapuhelimen (kaatuja ei huomannut puhelimen putoavan taskustaan) ja jeesasi jonkun suksimono-malfunctionin kanssa rinteessä. Itse bongasin junasta yhden unohtuneen kännykän ja rinteestä sauvat joiden omistaja kaatuili paljon sauvojaan alemmas mäkeen. Lopullinen seppukuscore siis 2,5 vs 3, minun tappiokseni. Haen tikarini.
Onsenista en vieläkään ottanut kuvia, mutta tässä säännöt niille jotka haluavat osata olla ihmisiksi niissä. Plussaa rauhallisen puheen vaatimuksesta (suomeen myös pls :p) ja Oh! -sensuroinnista.
Pockyhommat ovat lähteneet ihan lapasesta. Mutta nykyään kaikki on kyllä selitetty internetissä.
Matsumoto-Tokio -juna oli ilmeeltään hyvin Portal-henkinen. "GranClass", suuure, Aperture Science.
From:
Anonymous
OpenID
Identity URL: 
User
Account name:
Password:
If you don't have an account you can create one now.
Subject:
HTML doesn't work in the subject.

Message:

 
Notice: This account is set to log the IP addresses of everyone who comments.
Links will be displayed as unclickable URLs to help prevent spam.